Tjin Liep Shie neemt eerder afscheid als korpschef
20 Aug 2015, 06:14
foto
Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie


Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie zal zeer waarschijnlijk op eigen verzoek vragen om ontlast te worden van zijn taken als korpschef. Hij is vanaf 6 juni 2016 pensioengerechtigd. Dan heeft hij 35 dienstjaren achter de rug en de leeftijd van 55 jaren bereikt. Vermoedelijk zal commissaris Agnes Daniel hem opvolgen. Zij is nu waarnemend korpschef.

Tjin Liep Shie zegt aan Starnieuws dat hij na zijn terugtreding als korpschef actief zal blijven en het beleid van de minister c.q. de regering zal blijven ondersteunen in een andere hoedanigheid. De details zullen in de komende periode worden uitgewerkt. "Ik heb reeds enkele jaren geleden gepland om in 2016 af te treden en een andere uitdaging aan te gaan. Ik vind het belangrijk dat de opvolging soepel verloopt en de Surinaamse gemeenschap kan blijven rekenen op creatief en dynamisch leiderschap van het Korps Politie Suriname. Ik ben vanaf 1 juli 2011 belast met de leiding over het korps," legt Tjin Liep Shie uit.

Minister Jennifer van Dijk-Silos heeft bij de overname van het beheer van het ministerie van Justitie en Politie duidelijk laten blijken dat zij veel waardering heeft voor de korpschef. In Bakana Tori zei de bewindsvrouw dat Tjin Liep Shie haar meegedeeld heeft dat hij een man van principes is en zijn besluit al vaststaat. Van Dijk-Silos respecteert het besluit, maar is blij dat hij verbonden blijft aan het ministerie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May