Een deel niet tevreden met toewijzing VOS-school
20 Aug 2015, 12:12
foto


Enkele honderden ouders en scholieren zijn niet tevreden over de toewijzing van een vos-school. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft een nieuwe manier van inschrijven geïntroduceerd op de middelbare school. Op basis van een vooraanmelding door de voj-school, zijn de scholieren geplaatst. Een commissie heeft de school aangewezen waar een leerling naartoe gaat, rekening houdend met het adres. Het overgrote deel van ouders en scholieren is wel tevreden over de inschrijving 'nieuwe stijl'.

Diverse ouders en leerlingen deden gisteren hun beklag over de plaatsing. De scholieren/ouders hebben bericht gekregen over de plaatsing. De VOS-directeuren ontvangen een overzicht van de leerlingen die zij mogen verwachten. Het MinOWC heeft gekozen voor een nieuwe inschrijvingsvorm om te voorkomen dat scholieren en hun ouders moeten bivakkeren bij de school. Ook wil het ministerie alle kinderen gelijke kansen bieden.

De leerlingen en ouders kunnen op het hoofdkantoor van het ministerie nagaan op welke school de aanmelding moet geschieden. De inschrijving op de vos-school gebeurt tot en met 26 augustus. De nieuwe inschrijfprocedure geldt niet voor VOS-scholen in Nickerie, het Natin, het Schakelinstituut en de avondscholen van het VOS.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May