Rayen Jiwalal prolongeert kampioenschap
19 Aug 2015, 14:32
foto
De top 3 in de tweede klasse van de Surinaamse Biljartbond,
Rayen Jiwalal, Jagdiep Kisoensingh en Amar Panday. (Foto: SBB)


Het is Rayen Jiwalal gelukt weer kampioen te worden in de tweede klasse van de persoonlijke kampioenschappen van de Surinaamse Biljartbond (SBB). Jiwalal is uitgekomen tegen Jagdiep Kisoensingh. Voor de derde plaats hebben Amar Panday en Rianto Resantika gestreden; Amar won de strijd.

In de finale is gebleken dat Kisoensingh (Biljartclub Ivoor) niet opgewassen was tegen Jiwalal (Moengo Biljart Club en Billiards Centre NBC). In 33 beurten was de wedstrijd beslist; 90- 44. In 2011 wist Rayen de titel ook te winnen. Rayen is opgegroeid met de biljartsport in Moengo. Zijn twee broers zijn ook biljarters en zijn vader was de bekende ‘Alias Dewa’. Sinds enkele jaren is de sporter verhuisd naar Paramaribo, waar hij zich heeft aangesloten bij het Billiards Center NBC. Rayen heeft met 3.48 de hoogste moyenne behaald in dit toernooi, de hoogste partijmoyenne met 6.00 en ook nog de kortste partij in 15 beurten. Hij heeft zijn overwinning opgedragen aan de Moengo Biljart Club.

Rianto Resantika heeft op verzoek meegedaan in de 2e klasse en heeft zijn moyenne kunnen verbeteren van 2.43 naar 2.74. Rianto is de jongste 2e klasser allertijden. Het is de eerste keer dat een 17-jarige al 2e klasser is. De Surinaamse Biljartbond heeft dit moment dan ook vereeuwigd met een award aan Rianto, die ook uit Moengo afkomstig is.

De biljartbond is tevreden over het verloop van de competitie. Er is aardig wat verjonging geweest. De jongste kampioen ooit in de 5de klasse is Jared Kertosari. Hij was 12 jaar toen hij kampioen werd. Ook Amar heeft gelijk een sprong gemaakt naar de 2de klasse. Voor de bond zijn Jared, Amar en Rianto de most valuable players van 2015. Binnenkort start de bond met de 1ste klasse competitie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May