Van Dijk-Silos: Waarnemend pg is kundig en integer
18 Aug 2015, 04:54
foto
Minister Jennifer van Dijk-Silos staat journalisten te woord. (Foto: Raoul Lith)


Wat minister Jennifer van Dijk-Silos (Justitie en Politie) betreft kan waarnemend procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday definitief benoemd worden als de hoogste vervolgingsambtenaar. Hij neemt nu waar in deze functie. De bewindsvrouw antwoordde op een vraag maandag, na de eerste regeringsvergadering, dat Baidjnath Panday kundig is, een goede naam heeft en integer is.

Van Dijk-Silos merkte op dat als de waarnemend procureur-generaal kan meegaan met de veranderingen en zich conformeert aan het nieuwe beleid, zij verder met hem wil gaan. Er is vooralsnog geen reden voor haar om een ander besluit te nemen.

Het streven van de minister is om gelijkstelling te hebben voor de drie machten. Geen van ze moet ondergeschikt zijn aan elkaar. Zij zal zich sterk maken voor zelfstandigheid van de rechterlijke macht. Op het ministerie zullen op korte termijn ook twee directoraten komen, voor de operationele diensten en voor justitie.

Van Dijk-Silos zal nagaan waar er internationale fondsen gevonden kunnen worden en leningen gesloten kunnen worden voor bijvoorbeeld gebouwen die op de Werelderfgoedlijst staan. Aangezien er weinig middelen zijn, zal er creatiever omgesprongen worden met de mogelijkheden. Op de vonnissen staat aangegeven dat er geld geïnd moet worden. Het gaat om bedragen rond de SRD 100 tot SRD 150 per vonnis. Dit gebeurt niet, terwijl het om een inkomstenbron voor de Staat gaat. Hier zal er verandering in komen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May