Akiemboto zegt DNA-lidmaatschap op voor Grassalco
18 Aug 2015, 08:26
foto
Sergio Akiemboto kiest voor Grassalco. (Foto: René Gompers)


Sergio Akiemboto, president-directeur van Grassalco, heeft besloten om het Assembleelidmaatschap op te geven en directeur te blijven van NV Grassalco. Hij is op basis van voorkeur binnengekomen op de NDP-lijst in Brokopondo. “Grassalco zit op een cruciaal punt. Ik zeg niet dat niemand anders dit zou kunnen, maar ik denk dat het goed is om wat je aangevangen hebt, tot een goed einde te brengen,” legt Akiemboto uit.

Na de verkiezing heeft de NDP-voorzitter tevens president, Desi Bouterse, een oproep gedaan aan de gekozen parlementariërs om functies gescheiden te houden, geeft Akiemboto aan. “Ik had daar alle begrip voor. Er is lang gesproken met de mensen die mij hebben ondersteund. Ik had niet gesolliciteerd voor DNA, maar ben gekozen geworden dus kon ik niet zomaar zeggen dat ik daarmee stop. Er zijn diverse consultaties geweest met de achterban. We hebben niet iedereen meegekregen, maar dat was te verwachten. Ik heb desondanks besloten bij Grassalco te blijven.”

Akiemboto was in 2010 ook kandidaat voor de paarse partij, waar hij kaderlid en jeugdleider was. Hij kwam toen niet binnen. Een jaar later werd hij benoemd tot directeur van Grassalco. In 2013 is ruim US$ 11 miljoen geïnvesteerd in het opvijzelen van het bedrijfsimago, opleidingen en trainingen, onderzoek, materiaal en zwaar materieel. In 2014 werd een aanvang gemaakt met de productie en export van steenslag en het winnen van kwikvrij goud. Dit jaar is begonnen met de productie en export van granietblokken. In de naaste toekomst wil de onderneming de handel in natuursteen nieuw leven inblazen.

“Ik heb goed overwogen om hier te zijn,” geeft Akiemboto aan. “Dit betekent niet dat ik de mensen van Brokopondo in de steek heb gelaten. Omdat wij ook in Brokopondo verdienen, kan er nog altijd een bijdrage geleverd worden aan de ontwikkeling van het district. Als het perse daarom gaat kan ik dat ook van hieruit doen. Ik blijf het karretje hier doortrekken, totdat ik ‘ready’ ben voor een andere uitdaging. Maar voor nu blijf ik bij Grassalco.”

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May