Tien jaar voor vermoorden dorpsgenoot
18 Aug 2015, 03:23
foto


RA is op de rechtszitting van maandag veroordeeld tot een celstraf van tien jaar door rechter Maytrie Kuldipsingh. De veroordeelde stak een dorpsgenoot met een mes, waardoor die ernstig verwond raakte. Na de steekpartij werd het slachtoffer met de boot vervoerd voor medische hulp. Hij gaf de geest voordat de polikliniek werd bereikt.

Het Openbaar Ministerie had in deze zaak veertien jaar geëist. Op die bewuste dag had de dader een woordenwisseling met het slachtoffer over goudmatten. Daarna gingen ze uit elkaar. RA stond met de kapitein van het dorp te praten. Een andere dorpsgenoot was er ook bij. De dader zag het slachtoffer en rende op hem af. De kapitein en de dorpsgenoot probeerden hem tegen te houden, maar hij rende achter het slachtoffer. Zij konden R.A. niet bijbenen, maar zagen wel dat hij een mes tevoorschijn haalde en het slachtoffer neerstak.

Na zijn daad probeerde hij weg te rennen, maar werd aangehouden. RA meent uit emoties gehandeld te hebben. Aan hem was duidelijk gemaakt om het slachtoffer met rust te laten, maar toen hij hem zag, kon hij zichzelf niet bedwingen. Kuldipsingh merkte op dat de houding van de veroordeelde afkeurenswaard is en dat hij de nabestaanden veel leed heeft bezorgd.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May