Spoedeisende Hulp SVZ heeft nog geen geld voor specialisten
17 Aug 2015, 00:01
foto
De Spoedeisende Hulp van het Sint Vincentius Ziekenhuis werd op 24 januari 2014 geopend.


Het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ) is niet in staat om de specialisten te betalen die verbonden zijn aan de Spoedeisende Hulp. Het ultimatum verloopt donderdag, maar er is nog geen geld van de regering ontvangen om de achterstand van de medische specialisten van 9 maanden in te lopen. Starnieuws verneemt dat het gaat om bijkans SRD 1 miljoen dollar. De leiding van het ziekenhuis is in overleg met de autoriteiten, maar er is nog geen zicht op betaling van de achterstand.

De Medische Staf blijft bij het eerder gestelde ultimatum. De leiding van het ziekenhuis had een maand de tijd gekregen om zaken in orde te maken. "Wij blijven bij onze eis, want wij hebben nu lang genoeg gewacht," zegt een specialist aan Starnieuws. De Medische Staf is unaniem in de eis die gesteld is. Algemeen directeur Manodj Hindori is met vakantie. Van de leiding van het ziekenhuis wordt vernomen dat het om een lang van te voren geplande vakantie gaat. De directie en raad van toezicht zijn met deze kwestie bezig. "Wij begrijpen het standpunt van de Medische Staf, maar aan de andere kant zijn wij afhankelijk van de regering. Met de reguliere middelen zijn wij niet in staat de specialisten te betalen," zegt de leiding van de instelling.

De Spoedeisende Hulp is in januari 2014 geopend door president Desi Bouterse. Met de regering is afgesproken dat er subsidie ontvangen zou worden. De regering loopt achter op de betaling, waardoor het ziekenhuis niet in staat is de specialisten te betalen. Wanneer de Medische Staf uiterlijk 20 augustus niet is uitbetaald, zullen de diensten worden stopgezet. Het ander personeel wordt wel betaald door het ziekenhuis. De Medische Staf stelt dat sinds de openstelling van de Spoedeisende Hulp, het ziekenhuis niet in staat is geweest om de financiële verplichtingen aan de specialisten op reguliere wijze na te komen. De leiding van het ziekenhuis rekent er op dat het niet zover komt dat tot sluiting van de Spoedeisende Hulp wordt overgegaan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May