Jeugdparlement wil oplossing slechte schoolresultaten
16 Aug 2015, 06:43
foto
Ondervoorzitter van het Nationaal Jeugdparlement, Conrad Acton.


Het Nationaal Jeugdparlement heeft zich zaterdag tijdens een openbare vergadering, gebogen over het slagingspercentage van glo, voj en vos. De jeugdparlementariërs zijn niet tevreden over het resultaat. Er moet duidelijk naar een oplossing worden gezocht.

Ondervoorzitter van het Nationaal Jeugdparlement, Conrad Acton, zegt aan Starnieuws dat de social media, de opvoeding en milieufactoren de schuld gegeven kunnen worden, maar dat is volgens hem nu het punt niet. Er moet naar oplossingsmodellen gekeken worden. Hij stelt dat het Nationaal Jeugdparlement een inspraakorgaan is, waarbij deze punten op beleidsniveau moeten worden besproken.

Deze punten zullen niet alleen besproken worden met de minister van Sport en Jeugdzaken, maar ook met die van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Er zal ook een gesprek komen met de minister van Justitie en Politie over onder andere jeugdcriminaliteit, vechtpartijen op scholen en pornografie. "Al deze punten zullen wij aan de ministers voorleggen en wij hopen ook dat wij een goede samenwerking met ze zullen hebben," zegt Acton.

Monique Eenig
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May