IGS wordt dit jaar gedeeltelijk uitgevoerd
15 Aug 2015, 11:21
foto
Directeur van Sportzaken Luciano Mentowikromo (midden) en zijn collega's van Guyana en Frans-Guyana zetten hun handtekening onder de afspraken. (Foto: Sport en Jeugdzaken)


Suriname, Guyana en Frans-Guyana willen er alles aan doen dat de tweede fase van de Inter Guyanese Spelen (IGS) doorgaat. Deze zullen gehouden worden van 27 tot 31 oktober in Frans-Guyana. De eerste fase vond om verschillende redenen geen voortgang.

De algemene, vrije en geheime verkiezingen en het proces van het vormen van een nieuwe regering, hebben in Suriname en Guyana ervoor gezorgd dat er niet veel tijd was om definitieve beslissingen te nemen om te komen tot de administratieve en technische voorbereidingen van dit drie landen sporttoernooi.
Vertegenwoordigers van de drie landen hebben zich in het Best Western Hotel donderdag en vrijdag gebogen over deze kwestie.

Afgesproken is volgens Sport en Jeugdzaken dat de jeugdigen van de landen zullen meedoen met voetbal, atletiek, zwemmen, wielrennen en taekwondo. Ook zullen twee andere activiteiten die te maken hebben met onderwijs en culinair, krijgen aandacht. Frans-Guyana heeft aangegeven alles in het werk te stellen om deze fase te laten doorgaan. De afspraken zijn op schrift gezet en ondertekend door alle drie vertegenwoordigers. De delegaties hebben een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Faizal Abdoelgafoer van Sport en Jeugdzaken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May