Minister Hoefdraad tolereert geen corruptie
14 Aug 2015, 10:02
foto
De bewindslieden Andy Rusland en Gillmore Hoefdraad tekenen het protocol van overdracht. (Foto: Financiën)


Minister Gillmore Hoefdraad (Financiën) stelt allergisch te zijn voor corruptie en roept de gehele publieke sector op om in het financieel handelen steeds alle wettelijke bepalingen in acht te nemen. Hij kondigt een zero tolerance corruptiebeleid aan. Dit heeft hij aangegeven bij de overname van het beheer op het departement. De bewindsman zal alles wat binnen zijn vermogen ligt, doen wat het volk vraagt en verdient. Dit is een prudent en transparant financieel beleid vrij van corruptie!

Gelijk na de ondertekening van het protocol van overdracht heeft Hoefdraad donderdag een onderhoud gehad met de directeur van Financiën, de Belastingdienst, afdelingshoofden en coördinatoren. Hij bezocht ook een aantal afdelingen, waaronder Economische Aangelegenheden. Vandaag oriënteert hij zich op het directoraat belastingen, waaronder ook de douane valt, deelt het ministerie mee in een persbericht.

Bijzondere aandacht van de bewindsman gaat uit naar de afdeling Economische Aangelegenheden (EA), die andere verantwoordelijk is voor het samenstellen van de Financiële Nota, het monitoren begrotingsuitvoering en analyses van nationale en internationale economische ontwikkelingen die aanleiding geven tot het treffen van tijdige maatregelen. Het ministerie in het algemeen en de afdeling EA in het bijzonder zal, waar nodig alle ondersteuning krijgen van het technisch kader van de Centrale Bank van Suriname, dat Hoefdraad als governor enorm heeft verstrekt. Capaciteitsopbouw is een van de prioriteitsgebieden van de bewindsman, aangezien zonder een sterk kader geen goede prestaties neergezet kunnen worden.

Fundament leggen
Op korte termijn zal de minister landelijk bezoeken brengen aan de verschillende afdelingen. Hij rekent op zijn staf en samen zullen de problemen waarmee het ministerie kampt, worden aangepakt. Bij de bezoeken die hij op de eerste werkdag aflegde, werd hem ook alle ondersteuning toegezegd. De komende tijd zal er een inventarisatie gemaakt worden van zaken die een dringende aanpak behoeven. Bij de overdracht kreeg minister Hoefdraad al een overzicht van de stand van zaken op het ministerie.

Zijn voorganger Andy Rusland, die nu de scepter zwaait op Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) riep het personeel op om zijn volledige ondersteuning te geven aan de nieuwe bewindsman. Hoefdraad zegt met veel enthousiasme de nieuwe job te hebben aanvaard. De uitdagingen die de sterk gedaalde grondstoffenprijzen en moeilijkere toegang tot internationaal kapitaalmarkt met zich meebrengen voor Suriname, vereisen passende maatregelen om het land te loodsen naar rustig vaarwater. Hij is ervan overtuigd dat de samenleving bereid zal zijn om de nodige offers te brengen, zodat sterke fundamenten gelegd worden voor nu en de toekomst.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May