Somohardjo heeft kritiek op weerspiegeling regering
14 Aug 2015, 02:54
foto
Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur.


Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), vindt dat de regering geen weerspiegeling is van de multiculturele samenwerking. Hij weerspreekt hiermee wat president Desi Bouterse zei bij de presentatie van het kabinet. Hij had het er juist over dat het kabinet de samenleving weerspiegelt. Somohardjo vindt dat de meest achtergestelde groepen in het land er bekaaid van afgekomen zijn. Er is slechts één vertegenwoordiger van de Marrons (Edgar Dikan-BEP) in de regering. Mike Noersalim, hoofdbestuurslid van PL, kan volgens de politicus niet beschouwd worden als een Javaan. Dit zegt de PL-voorzitter in een persbericht.

Somohardjo zegt dat sinds wijlen Iding Soemita (KTPI) er strijd is geleverd om Javanen een plaats te geven in de politiek. Javanen en Marrons hebben na een moeizame weg hun positie veroverd. Nu is het volgens hem weer teniet gedaan. Somohardjo merkt tegenover Starnieuws op dat hij niet etnisch bezig is met zijn opmerkingen. Hij haalt aan dat het om de politieke realiteit gaat. Steeds waren er drie Javanen in het kabinet. Zij werden ook als onderministers naar voren geschoven. PL heeft een Javaanse basis, maar er zijn diverse bevolkingsgroepen in de partij en zij zijn ook ministers, onderministers en Assembleeleden geworden.

De Javanen zijn volgens Somohardjo kandidaat gesteld om stemmen binnen te halen. Nu zijn er tien parlementariërs van Javaanse afkomst die in De Nationale Assemblee zitten, van wie zes behoren tot NDP. “De Javanen die nu namens de NDP in het parlement zitten, zijn als ‘pieren’ gebruikt om de Javaanse stemmen te hengelen. Door geen enkele Javaan in het kabinet te benoemen, is deze groep opnieuw in een hoekje gedrukt. Hij vindt dat de Javaanse gemeenschap een betere behandeling moet krijgen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May