Toetsresultaat behoeft nadere bestudering
14 Aug 2015, 08:07
foto


Het toetsresultaat van de zesde klas is niet om vrolijk over te zijn. Dit zegt Marcellino Nerkust, president van de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (Fols), aan Starnieuws. De resultaten van deze landelijke toets voor toelating tot het voortgezet onderwijs junioren (voj) zijn donderdag bekendgemaakt. In 2014 bedroeg het percentage geslaagden 53,1 procent. Dit jaar is het licht gestegen met 2,9 naar 56 procent.

Voor de toets waren er ook 553 kandidaten meer ten opzichte van 2014. “Er gaat iets fundamenteels fout in het basisonderwijs,” vindt Nerkust. De uitvoering van alle nieuwe methoden moeten volgens de Fols-president worden geëvalueerd. Voorts is het goed na te gaan bij welke vakken er slecht is gescoord. Hij is benieuwd naar het algemeen resultaat van de vakken rekenen en taal. Verder zegt Nerkust dat drie jaren Naschoolse Opvang ook geen beter resultaat heeft opgeleverd bij de leerlingen die toen in de 4e klas zaten en nu de toets hebben afgelegd.

Nerkust vindt dat nu ook moet worden onderzocht of tot de voortijdige schoolverlaters leerlingen gaan behoren die klas zes moeten overdoen of schooladvies hebben gekregen. Zo wil hij graag weten hoeveel van de 1857 met schooladvies dit daadwerkelijk zullen opvolgen, want als ze dat niet doen waar komen zij dan terecht.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May