Man veroordeeld voor oplichting en verduistering
14 Aug 2015, 11:58
foto


Sanjay B. is door rechter Marie Mettendaf veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden, waarvan acht voorwaardelijk, voor oplichting en verduistering in het derde kanton, in het district Wanica. Voor dezelfde feiten gepleegd in het district Paramaribo, legde de kantonrechter hem een celstraf van zes maanden op met een proeftijd van drie jaren, in het tweede kanton.

De man nam geld van de benadeelden en beloofde hen dat hij de SWM- en EBS- installatie in orde zou maken. De werken werden slechts voor een gedeelte gedaan, maar de betaling werd vooraf ontvangen. Een deel van het geld heeft de man vergokt en met een ander deel besloot hij een voertuig te kopen. Deze auto zou hij met winst doorverkopen en de opbrengst zou hij gebruiken om de benadeelden te betalen. Maar, de veroordeelde werd opgelicht en kreeg niets voor zijn geld.

Mettendaf noemde het begane feit een kwalijke zaak. Zij voerde aan dat de man mensen heeft opgelicht die hem vertrouwden en dat hij hardwerkenden in hun opbouwfase heeft opgelicht. Advocaat Georgette Leter die de veroordeelde bijstond, voerde aan dat de man de feiten heeft bekend. Hij heeft een aantal van de benadeelden betaald en is voornemens om de rest ook af te betalen. Zijn familieleden hebben goederen uit zijn woning verkocht om de benadeelden te betalen. De raadsvrouw vroeg om strafvermindering. In zijn laatste woord zei de veroordeelde huilend dat hij enorm veel spijt heeft van zijn handelen.

Officier van justitie, Reshmi Rathipal, eiste een celstraf van twaalf maanden waarvan zes voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht voor oplichting en verduistering in het derde kanton en in het tweede kanton eiste zij zes maanden met een proeftijd van drie jaren. De veroordeelde is voor het eerst in aanraking gekomen met de politie en heeft een goede proceshouding gehad.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May