Kapitein Mangoschool schrijft geschiedenis
13 Aug 2015, 15:22
foto
Geslaagden van Kapitein Mangoschool worden getrakteerd op een bootreisje en een etentje.


100 procent geslaagden op de Kapitein Mangoschool te Semoisi, een dorp in Boven-Suriname. De klas telt 26 leerlingen van wie 24 geslaagd zijn voor het mulo en twee voor het lbo. ”Wij zijn supertrots op onze leerlingen en hebben daarom gelijk een boottocht voor ze georganiseerd,” zegt schoolleider Alma Alonsie aan Starnieuws. “Het is voor het eerst voorgekomen dat wij van het dorp het beste resultaat in de wacht hebben kunnen slepen.”

Jeugdambassadeur Edgar Sampie zegt dat van de 22 scholen in Boven Suriname, deze school het beste resultaat heeft geboekt. Dit komt door de motivatie van de leerkrachten én de leerlingen. Bovendien heeft de school een oudercommissie die het reilen en zeilen van de leerlingen volgt en ze ook begeleidt, legt Sampie uit.

“Ik vind het echt een prestatie dat ondanks de vele ontberingen die de kinderen in het binnen land moeten doorstaan, het resultaat zo geweldig is. Sommige leerlingen moesten vaak in het donker hun lessen leren omdat er zes maanden al geen olie geleverd is. Zij moesten soms lange afstanden afleggen om de school te bereiken. Er waren dagen waarop zij geen voeding hadden en toch hebben ze dit resultaat kunnen neerzetten. Dit moet een voorbeeld zijn voor de andere scholen in het binnenland,” vindt Sampie.

De jeugdparlementariër zal de geslaagden een schoolpakket geven om hen te stimuleren om hun best te blijven doen. De kinderen zullen vervolgonderwijs moeten volgen op Atjoni omdat er geen voj is in Boven Suriname.

Monique Eenig
Advertenties

Wednesday 01 May
Tuesday 30 April
Monday 29 April