Breeveld en Sapoen steunen project Hira
14 Aug 2015, 04:33
foto


In afzonderlijke gesprekken hebben de Assembleeleden Raymond Sapoen en Carl Breeveld (voorzitter DOE) hun steun toegezegd aan Sandew Hira bij zijn project De getuigenis van president Bouterse. Zij zullen zich ook sterk maken om nadat het resultaat van het interview aangeboden is aan De Nationale Assemblee, dit ter discussie te stellen in het college.

Sapoen gaf te kennen dat binnen Pertjajah Luhur breedvoerig gesproken is over de Amnestiewet van april 2012, waaraan de partij heeft meegewerkt. Er zijn felle discussies gevoerd in de politieke organisatie, waarbij uiteindelijk is besloten om via de weg van dialoog en verzoening tot een oplossing te komen. De Nationale Assemblee heeft een commissie ingesteld voor waarheidsvinding, maar hier is ook niet veel van terecht gekomen.

Hira en Sapoen stonden er ook bij stil dat voorstanders van het strafproces aangegeven hebben dat na de veroordeling alsnog amnestie gegeven kan worden. Hira merkt op dat hiermee mensen voor de gek gehouden worden. Zelfs al zou het vonnis uitgesproken worden, met het uitzitten van een straf, zou dit niet uitvoerbaar zijn de komende vijf jaren. "Ik kies voor de weg van dialoog, waarbij de waarheid wordt verteld, excuses worden aangeboden en de pijn wordt erkend," stelt Hira.

In het gesprek met Breeveld is naar voren gekomen dat ook de kerken een bijdrage kunnen leveren in het natraject. Dit is ook gebeurd in Zuid-Afrika. Besloten is om verder na te denken over wat er na de getuigenis zal volgen. Hira is bereid de documenten die verzameld worden en alle andere gegevens, ter beschikking te stellen van De Nationale Assemblee die verder aan de slag kan gaan. Hij is blij met de ondersteuning die toegezegd is door de politici, waarbij niet de weg van confrontatie, maar dialoog en verzoening wordt gekozen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May