Tweede kabinet Bouterse is een feit
12 Aug 2015, 14:28
foto
Het nieuwe kabinet dat vandaag aantreedt.


President Desi Bouterse heeft vanmiddag in de Anthony Nesty Sporthal in aanwezigheid van internationale en nationale hoogwaardigheidsbekleders zijn nieuw kabinet geïnstalleerd. Zestien ministers zullen samen met vicepresident Ashwin Adhin en president Bouterse de bestuurskar van de Republiek Suriname voor de komende vijf jaar trekken. Vandaag zijn vijftien beëdigd.

Faizal Abdoelgafoer, de jongste minister in dit kabinet, is als eerst geïnstalleerd door het staatshoofd. Abdoelgafoer heeft de leiding over het ministerie van Sport-& Jeugdzaken. Er zijn twaalf nieuwe ministers beëdigd: Gillmore Hoefdraad voor Financiën, Jennifer van Dijk-Silos (Justitie & Politie), Edgar Dikan (Regionale Ontwikkeling), Ronni Benschop (Defensie), Niermala Badrising (Buitenlandse Zaken), Sieglien Burleson (Handel en Industrie), Robert Peneux (Onderwijs, Wetenschap en Cultuur), Siegfried Wolf (Openbare Werken), Patrick Pengel (Volksgezondheid), Regillio Dodson (Natuurlijke Hulpbronnen) en Mike Noersaliem (Binnenlandse Zaken).

Vier ministers uit het eerste kabinet Bouterse keren terug. Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij en Steven Relyveld van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer blijven op hun post. Andy Rusland gaat van Financiën naar het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme. Ashwin Adhin is de nieuwe vicepresident. De minister van Handel en Industrie wordt tevens belast met het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Minister Relyveld is ook belast met het ministerie van Arbeid.

Directeur Eugene van der San van het kabinet van de president heeft het presidentieel besluit waarin de leden van de nieuwe raad van ministers is benoemd, opgelezen. De eerste ministerraadsvergadering wordt maandag gehouden op het kabinet van het president.

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en van Arbeid zijn samengevoegd. Daarvoor moet de gezamenlijke vakbeweging een minister aanleveren. Tot nog toe zijn de leden van de verschillende organisaties er niet in geslaagd de neuzen in één richting te krijgen. Voor het samengevoegde ministerie, 'Welzijn, Werkgelegenheid en Gezin' is er nog geen kandidaat genoemd. De juiste naam moet nog bij wet worden vastgesteld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May