Laatste hand gelegd aan voorbereiding inauguratie
12 Aug 2015, 07:45
foto
Het koor aan het oefenen, onder leiding van Ramon Williams


In de Anthony Nesty Sporthal is in de nacht doorgewerkt om alles in orde te hebben. Dinsdag is er een generale gehouden in de sporthal, waar over enkele uren de inauguratie van president Desi Bouterse en vicepresident Ashwin Adhin zal plaatsvinden. De Nationale Assemblee houdt een buitengewone vergadering, met gasten uit binnen- en buitenland. De omgeving is om veiligheidsredenen afgesloten voor het verkeer.

De president en vicepresident leggen in handen van Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons de eed af. Het koor onder leiding van Ramon Williams heeft gisteren ook geoefend in de sporthal.

De generale is bedoeld om de plechtigheden zo vlot mogelijk te doen verlopen. Voorzitter Simons die de vergadering zal leiden, was eveneens aanwezig om de laatste instructies te geven. De veiligheid is morgen bijzonder streng. Wie geen uitnodiging heeft, zal geen toegang kunnen krijgen tot de Anthony Nesty Sporthal.

Na de buitengewone Assembleevergadering zal de leiding overgedragen worden aan het kabinet van de president. De nieuwe ministers worden gelijk na de inauguratie beëdigd door president Bouterse. Daarna zal het defilé gehouden worden door de gewapende machten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May