CBvS publiceert twee strategische documenten
12 Aug 2015, 06:34
foto


De Centrale Bank van Suriname publiceert via haar website twee belangrijke strategische documenten. In het eerste document Centrale Bank van Suriname: Transitie 2010 – 2015 beschrijft de bank de significante ontwikkeling die zij de afgelopen vijf jaar heeft ondergaan in haar institutionele- en capaciteitsversterking, alsook haar sociaal-maatschappelijke betrokkenheid. In het tweede document Centrale Bank van Suriname: Strategisch Plan 2015 – 2017 richt de bank zich op de toekomst.

De bank geeft in dit document aan wat vanuit haar kerntaken en organisatorische ontwikkeling de vijf belangrijkste strategische doelstellingen zijn om de monetaire en financiële stabiliteit te kunnen waarborgen. Deze documenten geven samen een algeheel beeld van de onomkeerbare ontwikkeling die vijf jaar geleden is ingezet door de CBvS en die fundamenteel is voor de toekomst van de Bank en de sociaaleconomische ontwikkeling van Suriname.

De bank zegt in een bericht midden in de Surinaamse maatschappij te staan en vindt het daarom belangrijk om haar ontwikkelingen en toekomstplannen met het bredere Surinaamse publiek te delen. Dit verhoogt niet alleen de transparantie van de Bank, maar versterkt haar verbondenheid met de Surinaamse samenleving. Exemplaren van beide documenten zijn door bankpresident Gillmore Hoefdraad aangeboden aan president Desi Bouterse en de minister van Financiën, Andy Rusland.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May