Andy Rusland gaat van Financiën naar TCT
12 Aug 2015, 00:01
foto
Andy Rusland gaat van Financiën naar TCT.


Andy Rusland wordt later op de dag opnieuw beëdigd door president Desi Bouterse als minister. Deze keer mag hij het beheer voeren op het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Zijn positie op Financiën wordt ingevuld door Gillmore Hoefdraad, die afscheid neemt als president van de Centrale Bank van Suriname.

Rusland was parttime raadsadviseur toen hij op 1 januari 2014 de nieuwe minister van Financiën werd. Adelien Wijnerman moest haar portefeuille op 9 oktober 2013 ter beschikking moeten stellen van de president. De functie werd waargenomen door minister Steven Relyveld, die bewindvoerder is op Ruimtelijke Ontwikkeling, Grond- en Bosbeheer. Relyveld keert ook terug in het nieuwe kabinet.

Aanvankelijk zag het er naar uit dat Rusland geen deel zou uitmaken van de regering. Diverse namen werden genoemd als de nieuwe minister van TCT. Gistermiddag bleek Rusland ook deel uit te maken van de ministers die op het kabinet van de president informatie kregen over protocollaire regels die in acht genomen zullen worden bij de beëdiging tot minister. Na de inauguratie van de president en vicepresident Ashwin Adhin, zullen de ministers in de Anthony Nesty Sporthal worden beëdigd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May