PALU-voorzitter: Steun regering op andere niveaus
12 Aug 2015, 09:38
foto
PALU-voorzitter Jim Hok


PALU-voorzitter Jim Hok legt uit dat de partij heeft besloten het beheer over het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur niet te aanvaarden. De partij zou haar beste steun niet kunnen geven aan de regering door de scepter te zwaaien op dit ministerie. Het is volgens Hok mogelijk op andere niveaus een bijdrage te leveren. Hierover zal in de komende dagen meer duidelijkheid komen. De partij heeft geen regeerverantwoordelijkheid.

Hok heeft in het radioprogramma van de PALU meer informatie gegeven. Hij haalt aan dat de partij na de verkiezingsuitslag gelijk de Nationale Democratische Partij (NDP) gefeliciteerd heeft met de overwinning. Het beleid waar PALU deel van heeft uitgemaakt de afgelopen vijf jaren, is door het volk positief beoordeeld. De NDP mag verder gaan als regering. De PALU, die alleen de verkiezing ingegaan is en een zetel heeft veroverd in Coronie, heeft steun toegezegd om de president in De Nationale Assemblee te kiezen. Gaandeweg de rit kwamen meer partijen tot de bevinding dat het beste voor het land is om in De Nationale Assemblee de president te kiezen. Er werden ook geen tegenkandidaten voorgedragen.

"Automatisch werd aangenomen dat de PALU deel uitmaakt van de coalitie," merkt Hok op. Op een bepaald moment werd het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur aan de partij toegewezen. Na dit diepgaand besproken te hebben, is aan de president gevraagd om het aanbod terug te nemen. De voorzitter van de partij merkt op dat er heel wat gespeculeerd wordt, maar veel klopt niet. De ondersteuning kan aan de regering gegeven worden op andere niveaus.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May