Succesvolle samenwerking Adekus en bedrijfsleven
10 Aug 2015, 22:47
foto
Kimberly Sarijoen en Shruti Adhin


Het onderzoek van universiteitsstudenten Shruti Adhin en Kimberly Sarijoen naar het konfijten van ananas, is een voorbeeld van de samenwerking van de Anton de Kom universiteit van Suriname (Adekus) en het bedrijfsleven. Het onderzoek bij Suriname Candied Fruit NV (SCF) heeft waardevolle informatie opgeleverd voor het bedrijf en mogelijkheden geopend voor export.

Adhin en Sarijoen zijn van de studierichting Agrarische Productie, oriëntatie Agro-processing. Samenwerking met kennisinstellingen als Adekus is erg belangrijk voor het bedrijfsleven. “Om internationaal aan de weg te kunnen timmeren kan je als bedrijf niet maar een beetje aanmodderen. Je zult bij het bepalen van je productiemethoden gedegen voorbereidingen moeten treffen en goed onderbouwde beslissingen moeten nemen. Samenwerking tussen de Surinaamse universiteit is hiervoor essentieel”, zegt Ruud Souverein, directeur van SCF. Hij is tevreden over het “gedegen onderzoek” van de studenten en hoopt de samenwerking met de universiteit in de toekomst te continueren en waar mogelijk verder uit te breiden.

Adhin en Sarijoen hebben voor SCF onderzocht op welke manier ananas het beste gekonfijt kan worden. Na uitgebreide testen en allerlei metingen is informatie verzameld over onderwerpen als suikergehalte, zuurgehalte, zoutgehalte, uiterlijk en smaak van de gekonfijte ananas. Zij bevelen onder meer aan, om te konfijten met witte suiker en om testen uit te voeren met konfijtsuikers als glucosestroop en fructosestroop.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May