Feestelijke diploma-uitreiking Avond-Imeao na offers
10 Aug 2015, 07:31
foto
Bestgeslaagden van Avond-Imeao schooljaar 2014-2015. Uiterst links directeur Orsine Silent. (Foto: Samie Ramjiawan)


Geslaagden van het Avond-Imeao hebben zaterdagavond hun diploma uit handen van directeur Orsine Silent ontvangen. De onderwijsinstelling is ondergebracht in het Miranda Lyceum te Zorg en Hoop. Ook deze school is slachtoffer geworden van de schade door de windhoos die op 21 juli een spoor van vernielingen heeft achtergelaten. Op het moment van de ramp werden repetities en tentamens afgenomen. Door de paniek die er ontstond, werden de repetities en tentamens onmiddellijk afgebroken.

Na een week kon het onderwijsproces worden voortgezet op het Avond-Imeao. Examenkandidaten werkten aan hun businessplan in afwachting van de uitslag. Van de 78 examenkandidaten slaagden 41 direct (53%). Bestgeslaagde voor het schooljaar 2014/2015 is geworden Manisha Gopie van de Administratief Economische richting met 67 punten, terwijl van de Secretarieel Economische richting het Claudette Kartodikromo is geworden met 74 punten.

Veel offers
Directeur Silent bedankte het lerarenkorps voor de offers die het gebracht heeft om zich extra in te zetten na de onderbreking als gevolg van de natuurramp. Zij heeft ook haar medeleven betuigd aan docenten en studenten die schade hebben opgelopen aan hun voertuig. Silent hield de aanwezigen, onder wie ouders en genodigden ook voor dat de docenten zich enorm hebben ingezet om de studenten te begeleiden om een goed resultaat te krijgen. Helaas zijn de resultaten iets teruggevallen in vergelijking met het afgelopen jaar. De meeste studenten hebben naast hun school ook een gezin en een baan, wat kennelijk geleid kan hebben tot een minder goed resultaat. Silent adviseerde de scholieren om verder carrière te maken door verder te studeren. De arbeidsmarkt eist kwaliteit en verwacht dat de afgestudeerde de nodige competenties en kwalificaties bezit om als professional te worden aangemerkt, zei Silent.

Het volgende schooljaar zal de groep examenkandidaten minder zijn vanwege de afbouw van de oude structuur. Deze week zullen de resterende repetities worden afgewerkt waarna het lopende schooljaar zal worden afgesloten. Hierna kunnen de inschrijvingen plaatsvinden. Na de diploma-uitreiking werden de benen losgegooid met student Tjark Bel alias 'Tjatji'. Hij bracht zijn liederen en andere ten gehore. Zowel studenten als docenten achtten het nodig om de uitreiking feestelijk af te sluiten vanwege de offers die er allemaal zijn gebracht.

Samie Ramjiawan
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May