Wit Santi neemt dorpskamp in gebruik
10 Aug 2015, 10:14
foto
Het dorpskamp in Wit Santi is op traditionele wijze in gebruik genomen. (Foto's: Marvin Moesan)


De gemeenschap Wit Santi kreeg zondag, op de Dag der Inheemsen, een dorpskamp cadeau van stichting Kamakon (Kom laten we vooruit gaan). Deze stichting heeft als doel om Wit Santi tot een voorbeelddorp te maken voor de rest van de inheemse dorpen. Het kamp zal volgens Kapitein Patrick Mandé gebruikt worden om educatieve activiteiten te organiseren voor verdere ontwikkeling van dorpelingen en vooruitgang van het dorp.

Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft de president vertegenwoordigd bij de plechtigheden rond de opening van het dorpskamp. Volgens de Minister heeft de regering in de afgelopen regeerperiode ervoor gekozen om het beleid te richten op ontwikkeling van de inheemsen die achtergesteld zijn en nu in opmars zijn. “ In Wit Santi is geïnvesteerd in Infrastructuur, Wateraansluiting voor alle huishoudens, Sport en educatie,” zegt Relyveld.

Het dorpskamp kreeg de naam 'Camp Dina en Simon Indiaan-Artist'. Zij waren de grootouders van minister Relyveld. De inzegening van het dorpskamp vond op culturele wijze plaats. Er is ook een inheemse craftmarket, waar producten van lokale crafters wordt verkocht. Bezoekers mogen ook genieten van culturele muziek, zang en dans van verschillende sambura groepen.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May