Slechts twee ministers zeker van hun positie
09 Aug 2015, 06:36
foto


Uit het huidige kabinet zullen zeer waarschijnlijk slechts twee ministers terugkeren in de regering-Bouterse 2. Het gaat om Steven Relyveld (Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer) en Soeresh Algoe (Landbouw, Veeteelt en Visserij). Vijf van de zeventien bewindslieden zijn van de ABOP en keren zonder meer niet terug. Minister Ashwin Adhin zal woensdag de eed afleggen in handen van Assembleelvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons als vicepresident.

President Desi Bouterse wilde aanvankelijk dat de ministers maandag reeds hun portefeuille moesten inleveren. Dat had hij hen te kennen gegeven in een regeringsvergadering donderdag. Drie ministers zouden dan het beheer van alle ministeries overnemen en de overdracht die woensdag moet plaatsvinden, voorbereiden. Later is dit besluit ingetrokken, omdat het praktische problemen met zich meebracht.

Het beheer van de ministeries zal nu woensdag overgedragen worden. De nieuwe bewindslieden zullen gelijk na de inauguratie van de president en de vicepresident worden beëdigd. Niet alle namen van ministers zijn rond. Het regeerakkoord tussen de coalitiepartijen NDP, BEP, DOE en 'groep Sapoen' moet nog getekend worden. BEP krijgt het beheer over Regionale Ontwikkeling, DOE mag de scepter zwaaien bij Natuurlijke Hulpbronnen en de 'groep Sapoen' op Binnenlandse Zaken. PALU keert niet terug in het kabinet.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May