Monique Pool uitgeroepen tot CNN Hero
08 Aug 2015, 20:47
foto
Monique Pool met een van de vele luiaards die zij heeft gered.


Milieuactivist Monique Pool, oprichter van Green Heritage Fund Suriname (GHFS) en Surinaamse luiaardautoriteit, is op de website van nieuwszender CNN uitgeroepen tot CNN Hero. Een bijzonder moment voor Pool en alle vrijwilligers van GHFS, want uit een wereldwijde selectie worden uiteindelijk maar 25 mensen geselecteerd elk jaar. CNN maakte een ​ korte documentaire​ waarmee Pool en GHFS worden voorgesteld aan het grote publiek en zij eind dit jaar kans maakt op de titel van CNN Hero 2015.

Met de CNN Hero awards worden ‘gewone’ mensen in het zonnetje gezet die zich inzetten voor een betere wereld. Pool zet zich met allerhande activiteiten in voor een groen, schoon en gezond Suriname. Ze heeft veel mensen bereikt met het dolfijnenprogramma en haar activiteiten rondom het Surinaamse kustgebied en de oceaan. Het meest bekend is ze echter geworden door het redden en rehabiliteren van gewonde en gevonden luiaards. “Deze nominatie is geweldig en een hele eer, maar ik heb het niet alleen gedaan, ik heb al die jaren zoveel hulp gehad, daar ben ik intens dankbaar voor”, zegt Pool in een persbericht.

Als alle genomineerden bekend zijn gemaakt wordt door een jury een selectie gemaakt uit deze groep van tien helden. Zij maken in een groot televisie­gala kans op een flinke geldprijs om hun werk voort te zetten. “Deze internationale aandacht en misschien ook een geldprijs kunnen we goed gebruiken voor de bouw van ons
luiaard rehabilitatie­ en educatiecentrum buiten de stad,” merkt Pool op.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May