Centrale inschrijving moet zorgen voor goede spreiding
07 Aug 2015, 20:48
foto
Onderwijsdirecteur Robert Peneux op de laatste registratiedag van de centrale inschrijvingen. (Foto: MinowC)


Deze week is de registratie van de VOS-leerlingen voor de centrale inschrijvingen afgerond. Onderwijsdirecteur Robert Peneux was vandaag, de laatste registratiedag, aanwezig en heeft formulieren van een schooldirecteur in ontvangst genomen. “We proberen zoveel mogelijk in alle omgevingen scholen te plaatsen en die moeten adequaat bemand worden met zowel leerlingen als leerkrachten,” zegt Peneux.

Peneux zegt dat de bestanden van de scholen een reflectie moeten zijn van de Surinaamse samenleving. Bovendien moeten alle vakkenpakketten aangenomen worden en niet alleen S-pakket leerlingen. “Bepaalde scholen halen hoge slagingspercentages, omdat zij overwegend leerlingen met een S-pakket hebben ingeschreven. Als in een school alle pakketten zijn vertegenwoordigd kunnen wij eindelijk kijken naar de slagingspercentages om een norm vast te stellen,” aldus Peneux.

De commissie zal nu beginnen met de sortering voor de inschrijvingen. In de commissie zijn vier coördinatoren opgenomen voor vwo, havo, Imeao en de Pedagogische Instituten. Elk van die coördinatoren hebben drie medewerkers die helpen bij de sortering. De commissie krijgt ook ondersteuning van het Grondregistratie en Land Informatie Systeem (GLIS).

De leerlingen zullen via de diverse media horen waar zij zich moeten inschrijven. Er zal gewerkt worden met de examennummers. “We plaatsen de nummers en de scholen waarop de kinderen zich moeten gaan inschrijven. Ze kunnen zich dan op de inschrijvingsdagen melden met de nodige stukken op de desbetreffende onderwijsinstelling,” legt commissievoorzitter Muriel Hoepel uit.

Leerlingen en hun ouders/verzorgers kunnen, als zij elders geplaatst willen worden, tussen 17 en 19 augustus in beroep bij de commissie. Pas als zij een grondige reden hebben, kan er voor die leerlingen andere voorzieningen worden getroffen. Het was mogelijk vooraf de voorkeur aan te geven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May