SVZ blij met verloskundig apparaat Kirpalani Foundation
07 Aug 2015, 03:23
foto
Het CTG apparaat geschonken door Kirpalani Foundation. (Foto: SVZ)


Kirpalani Foundation heeft het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ) een verloskundig apparaat geschonken. Met de cardiotocograaf (ook wel genoemd CTG apparaat), kan de hartslag van het ongeboren kind in de moederbuik worden gemeten. Op basis van de hartfrequentiepatronen wordt informatie verkregen over de conditie van het ongeboren kind. Algemeen Directeur Manodj Hindori is Kirpalani Foundation erkentelijk voor de geste. Hij was blij dat vooral in deze financieel moeilijke tijden er toch nog bedrijven zijn die bereid zijn om hun steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de ziekenhuiszorg.

Hindori is ervan overtuigd dat met dit apparaat de zorgverlening verder omhoog gaat en dat het apparaat zal helpen om onnodige babysterfte te vermijden. CTG apparaten zijn vooral belangrijk tijdens de bevalling, omdat een mogelijk abnormaal verloop tijdig kan worden geconstateerd. Bij eventuele baringsproblemen kan er gelijk worden opgetreden om de baby te redden, zodat die toch nog gezond ter wereld komt. Hoofdzuster Astrid Joeroeja van de Verloskamer is blij met het nieuwe apparaat. Verloskundigen zijn volgens haar goed getraind in het gebruik van een CTG apparaat.

Door de toename van het aantal bevallingen in het SVZ is de behoefte aan CTG apparaten alleen maar toegenomen. De gehanteerde norm van het ziekenhuis is om bij elk verlosbed een eigen CTG apparaat te hebben. Om dit doel te halen moesten er dringend nog enkele CTG apparaten worden aangekocht, echter ontbeerde het ziekenhuis de financiën om deze zelf te kunnen aanschaffen. Kirpalani Foundation heeft toen een helpende hand gereikt en kocht een CTG apparaat ter waarde van US$ 3.800 voor het ziekenhuis.

Kenneth Kross van Kirpalani Foundation overhandigde het nieuwe CTG apparaat aan het ziekenhuis. Hij vertelde dat de Kirpalani Foundation veel aanvragen krijgt voor financiering van sociale projecten. Er wordt altijd nagegaan waar de behoefte het grootst is en waar wij een zinvolle bijdrage kunnen leveren. In dit geval van het CTG apparaat heeft het bestuur van Kirpalani Foundation unaniem goedgekeurd dat de aanschaf van het apparaat door hen werd bekostigd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May