Jogi: Valse start met inauguratie president en vp
07 Aug 2015, 00:48
foto
Werkzaamheden in de Anthony Nesty Sporthal volop aan de gang. (Foto: Raoul Lith)


Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) vindt dat de inauguratie van president Desi Bouterse en vicepresident Ashwin Adhin een valse start is. "De comptabele regels worden wel overtreden, in tegenstelling tot wat Amzad Abdoel, de voorzitter van de commissie zegt. Bovendien straalt deze activiteit totaal geen soberheid uit. Er is SRD 2,7 miljoen begroot. Uit dit bedrag wordt voor de renovatie van de Anthony Nesty Sporthal SRD 1,7 miljoen besteed, terwijl er geen openbare inschrijving is gehouden," zegt Jogi aan Starnieuws.

Het assembleelid voert aan dat alle werkzaamheden vanaf SRD 1,5 miljoen aanbesteed moeten worden. Hij heeft dit ook aangekaart in de huishoudelijke vergadering waar de cijfers gepresenteerd zijn. Jogi heeft als antwoord gekregen dat het om verschillende werkzaamheden gaat. Het totaalbedrag is SRD 1,7 miljoen. De VHP-topper blijft erbij dat het gaat om de inauguratie van de president en vicepresident, ook al zijn het deeltaken. "Wij hebben juist gewezen op werken geven aan vrienden en familie en dit gedrag wordt bij de eerste activiteit reeds voortgezet," stelt Jogi.

Wat het Assembleelid betreft had de inauguratie gewoon in de Centrumkerk kunnen plaatsvinden, zoals tijdens de tweede periode van de toenmalige president Ronald Venetiaan. Dat heeft SRD 300.000 gekost en toen waren er ook buitenlandse gasten aanwezig. Jogi merkt overigens op dat op de begroting van De Nationale Assemblee SRD 18 miljoen is uitgetrokken voor post electorale activiteiten. Renovatie van de sporthal is daarbij niet inbegrepen. Dat had gewoon regulier moeten plaatsvinden ten laste van de begroting van Sport- en Jeugdzaken. "Ik vind dat dit geen goed begin is. De regering moet het voorbeeld geven, maar wij zien weer verkwisting."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May