Edmund Muntslag uitgeleverd aan VS
06 Aug 2015, 16:03
foto
Edmund Muntslag is vanmorgen uitgeleverd aan de Amerikaanse autoriteiten.


Zakenman Edmund Quincy Muntslag is vanmorgen uitgeleverd aan de autoriteiten van de Verenigde Staten van Amerika. Op de internationale luchthaven Piarco van Trinidad en Tobago hebben Amerikaanse agenten hem meegenomen naar New York.

Muntslag is in augustus 2013 aangehouden door de Trinidadiaanse politie in de Trincity Mall. Hij heeft twee jaar via verschillende juridische wegen geprobeerd om zijn uitlevering te voorkomen. Vorige maand heeft ook zijn laatste poging schipbreuk geleden, wat de weg voor uitlevering heeft vrijgemaakt.

De Amerikaanse autoriteiten willen Muntslag berechten voor zijn aandeel bij de smokkel van vijf kilo cocaïne en voor het gebruik van een wapen tijdens een drugstransactie tussen 2011 en 2013. Hij wordt onder andere aangeklaagd voor drugssmokkel in vereniging gepleegd met Dino Bouterse.

Kort na Muntslag werd Dino in Panama gearresteerd en overgedragen aan de Amerikaanse autoriteiten.Hij zit nu een gevangenisstraf uit van 16 jaar voor zijn aandeel in de drugssmokkel naar de VS en voor illegaal wapenbezit.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May