PCS houdt mini informatiebeurs voor jongeren
06 Aug 2015, 22:29
foto
Enkele jongeren krijgen voorlichting over gevaren van drugs. (Foto: Monique Eenig)


Veel jongens tussen 12 en 21 jaar komen in aanraking met drugs. Dit blijkt uit een onderzoek van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS). Daarom is er besloten om een mini informatiebeurs te houden. Jeugdigen experimenten met drugs, maar staan vaak niet stil bij de ernstige gevolgen hiervan, zegt psychiater Randhir Nanda.

De minibeurs is vooral bedoeld voor leerlingen van technische scholen. Daar is het gebruik van drugs het grootst. Het eenjarige bestaan van de polikliniek Verslavingszorg en 120 jaar PCS is de aanleiding voor het organiseren van de minibeurs.

Er is volgens Elvy Martodikromo, hoofd van poliklinische Verslavingszorg behoefte aan informatie. Zij hoopt dat de bewustwording bij jongeren wordt vergroot door deze activiteit. De technische scholen zijn benaderd om jongeren te sturen naar de beurs. Vandaag is het niet druk geworden. Nanda hoopt dat jeugdigen de komende dagen flink gebruik maken van de gelegenheid en naar de beurs zullen komen.

“Deze jongeren vallen onder een risicogroep. Als zij eenmaal zijn begonnen met het gebruik van drugs en het aangenaam vinden, zullen zij deze zeker vaker gebruiken. Hun schoolprestaties gaan dan achteruit met het gevolg dat zij in aanraking kunnen komen met de justitie,” voorspelt Nanda.

Met de ervaringen opgedaan op de informatiebeurs, zal nagegaan worden hoe de jongeren effectief bereikt kunnen worden. De beurs duurt tot en met zaterdag en wordt gehouden van 8.00 tot 12.30 uur.

Monique Eenig
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May