OS Mattonshoop II heeft ook plantenkas
06 Aug 2015, 10:18
foto
Landbouwminister Soeresh Algoe bekijkt de verrichtingen in de plantenkas van OS Mattonshoop II. (Foto's: min. LVV)


Kinderen heel vroeg leren over de landbouw, moet in de toekomst vruchten afwerpen. Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is er vast van overtuigd dat als de interesse van schoolkinderen in hoe hun voedsel tot stand komt, wordt gestimuleerd, zij er meer respect en belangstelling voor zullen krijgen.

In elk geval zijn de scholieren van OS Mattonshoop II alvast heel enthousiast over hun eigen plantenkas. Onder begeleiding hebben de kinderen in de afgelopen vier weken kool, amsoi en tayerblad geplant in de kas. De leerlingen vanaf de vierde klas zijn ‘belast’ met de teelt. Vanaf het komende schooljaar wil de schoolleiding ook de lagere klassen en zeker ook de kleuters erbij betrekken.

Minister Algoe heeft de plantenkas woensdag bezocht. De schoolleiding heeft biologische meststoffen gekregen om de aanplant optimaal te onderhouden. De productie van groenten betekent versteviging van de schoolkas. Al geruime tijd timmert de bewindsman aan de weg door op verschillende scholen de interesse in de landbouw te stimuleren door er plantenkassen op te zetten.

Hij heeft de scholieren erop gewezen dat landbouw dynamisch is en niet meer alleen ploeteren in de modder en in de hete zon betekent. Innovatie heeft deze sector gemaakt tot een professionele. De landbouw blijft zich ontwikkelen, wetenschappelijke en technologische hoogstandjes zijn in deze sector steeds vaker te vinden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May