Colombia wil 170 internationale verdragen aangaan
05 Aug 2015, 12:13
foto
De Colombiaanse president Juan Manuel Santos en zijn minister van Buitenlandse Zaken maken zich op om 170 internationale verdragen aan te gaan.


In de komende drie jaren zal Colombia naar verwachting 170 internationale verdragen aangaan met het oog op een mogelijke beëindiging van het gewapende conflict in het land. Bogota wil zich binden aan internationale afspraken over veiligheid, landbouw, onderwijs, wetenschap en technologie.

De Colombiaanse minister van Buitenlandse Zaken, Maria Angela Holguin, heeft de uitspraak gedaan tijdens een ontmoeting met president Juan Manuel Santos. Volgens haar zullen deze initiatieven zeer nuttig zijn voor de volgende fase nadat de vrede is getekend.

De regering en de strijdende rebellengroepering Farc-EP voeren sinds november 2012 gesprekken in een poging de meer dan 50 jaar durende burgeroorlog te beëindigen. De vredesonderhandelingen zijn gericht op vijf punten. De verwachting is dat er binnenkort ook vredesgesprekken worden gevoerd met de guerillagroepering, het Nationaal Bevrijdingsleger (ELN).

De bewindsvrouw heeft aangegeven dat deze overeenkomsten deel uit maken van het raamwerk in de fase na het conflict. “In de samenwerking met de vele landen is veel steun toegezegd voor de landbouw sector, wetenschap, technologie en innovatie." Ze merkt op dat deze projecten zich zullen richten op zaken als onderwijs, studiebeurzen, en universitaire uitwisselingen op het gebied van innovatie, die ook kunnen helpen in bepaalde gebieden. “Wat we willen is ons tot 2018 richten op de problemen na het conflict.”

Regeringen in Latijns-Amerika, Europa en andere landen over de hele wereld hebben hun steun gegeven aan het vredesproces in Colombia. Ze verwachten dat partijen tot een bevredigende beëindiging komen van het oudste gewapende conflict van het continent.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May