Surinaamse Brouwerij haalt groot deel gestelde doelen
31 Jul 2015, 00:54
foto
De bewindslieden Michael Miskin (links) en Don Tosendjojo in een geanimeerd gesprek met de CEO van de Surinaamse Bouwerij, René Kruijt. (Foto: Raoul Lith)


"We mogen ons zeer gelukkig prijzen dat 70 tot 75 procent van de doelstellingen en de ambities die we onszelf hadden gesteld en opgelegd, gerealiseerd zijn. Maar die zijn uiteraard moving targets,” zo sprak René Kruijt, directeur van de Surinaamse Bouwerij NV. Hij presenteerde donderdag het tweede duurzaamheidsverslag (2014) van het bedrijf aan partners en genodigden. Minister Michael Miskin van Arbeid en zijn collega Don Tosendjojo van Handel en Industrie ontvingen als eerst een exemplaar.

“Als Surinaams productiebedrijf moet je nadenken wat de impact kan zijn van je operatie. Als bedrijf laat je zien wat voor activiteiten we doen op het gebied van milieu, maatschappij en voor onze medewerkers,” legt Kruijt uit. Het bedrijf heeft 4% minder energie verbruikt vergeleken met 2013. Ook de uitstoot van CO2 is verminderd.

Miskin prijst het initiatief van de Surinaamse Brouwerij. “Elk bedrijf zou dit eigenlijk moeten doen”. Hij pleit ervoor dat grote bedrijven in de samenleving eigenlijk trekkers hiervan gaan zijn. De bewindsman vindt dat het hoog tijd is om minder te praten en veel meer te doen.

Bewuster geworden
Kruijt legt uit dat niet altijd de doelen voor honderd procent te realiseren zijn. In 2014 was een verhoogd waterverbruik een van de knelpunten en ook de veiligheid. Als doel was gesteld om het verbruik van water zo laag mogelijk te houden in het brouwproces. De target van 4,7hl/hl (water/bier) is niet gehaald, in tegenstelling tot de 5,1 hl/hl die verbruikt is.

Hoewel alles gedaan wordt om een veilige werkplek te waarborgen door de medewerkers te trainen om veiligheidskennis bij te brengen, is het niet gelukt de teller op nul ongevallen te houden. “We hebben helaas twee keer een ongeval op het terrein gehad. Gelukkig waren het geen gevallen met ernstige gevolgen. Uiteraard wil je als bedrijf dat je medewerkers zo veilig mogelijk opereren en elke avond veilig terug keren bij hun gezin,” meent Kruijt. Volgens hem zijn de medewerkers met dit verslag ook op de hoogte van alle activiteiten het bedrijf rakende.

De topper van de Brouwerij merkt op dat sinds de lancering van het duurzaamheidsverslag vorig jaar, veel collega bedrijven zich bewuster zijn van hun verantwoordelijkheid naar de maatschappij en het milieu. Als voorbeeld noemt hij de CSR award van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May