Abdoel ontkent begroting SRD 18,2 miljoen inauguratie
28 Jul 2015, 12:36
foto
Assembleelid Amzad Abdoel


Assembleelid Amzad Abdoel (voorzitter commissie Inauguratie president en vicepresident) is verbaasd over een begroting die circuleert. Hierin is opgenomen dat de activiteiten rond de inauguratie SRD 18,2 miljoen zullen kosten. Abdoel stelt dat deze begroting niet door De Nationale Assemblee (DNA) is opgesteld. Hij weet helemaal niet vanwaar deze raming afkomstig is. In elk geval klopt het volgens hem van geen kanten.

De Nationale Assemblee heeft voor 2015 op de begroting SRD 18 miljoen staan voor post electorale activiteiten. Dat wil niet zeggen dat dit bedrag volledig gebruikt zal worden voor de inauguratie, benadrukt Abdoel tegenover Starnieuws.
Deze beleidsmaatregel omvat een aantal activiteiten na de verkiezing, waaronder:
1. De verkiezing van de president en vicepresident. Indien zij niet in DNA gekozen zouden worden, moest er een Verenigde Volksvergadering (VVV) worden gehouden.
2. De kosten van de organisatie van een VVV en daarna te volgen stappen.
3. De kosten van de inauguratie van de president en de vicepresident.
Al deze activiteiten zijn ingecalculeerd in deze beleidsmaatregel.
Verder is het belangrijk om te weten dat de beleidsmaatregel slechts een raming is en niet de werkelijke uitgaven, stelt Abdoel.

De Nationale Assemblee is nog bezig met haar werk voor de inauguratie. Er is nog geen begroting opgesteld. Tot nu toe zijn er drie voorbereidingsbijeenkomsten gehouden. De commissie en de deskundigen van DNA onder leiding van de Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons hebben vergaderd. Hierbij is het draaiboek doorgenomen.
Bij de tweede meeting is er vergaderd met de presidentiële commissie over de inauguratie en de activiteiten die daarna gehouden worden in de Anthony Nesty Sporthal.
Tijdens de derde bijeenkomst zijn de veiligheidsaspecten besproken.

Inmiddels heeft de commissie samen met deskundigen en de Assembleevoorzitter ook een inspectie gehouden in de Anthony Nesty Sporthal. Het werk wordt verder gedaan. Abdoel belooft dat de kosten die gepaard gaan met de inauguratie bekendgemaakt zullen worden. De beleidsmaatregel 108 op de begroting houdt in dat dit bedrag beschikbaar is voor activiteiten na de verkiezingen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May