VHP en NPS vragen CHS om te handelen
25 Jul 2015, 08:08
foto


De VHP en de NPS hebben het Centraal Hoofdstembureau (CHS) in een schrijven duidelijk gemaakt dat voorzien moet worden in de opvolging van Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan. Zij wijzen voorzitter Eugene Merkus er op dat het tweetal teruggeroepen is door Pertjajah Luhur.

In Kiesdistrict II Wanica zal, indien het terugroepen van Sapoen een feit is, Barkat Mohab Ali van de VHP opschuiven. Deze partij heeft er een belang bij dat het CHS de opvolging doorgeeft aan De Nationale Assemblee. In Saramacca is Chitan teruggeroepen door de PL. Zijn plaats zal, indien de PL-leiding succes heeft, ingenomen worden door Prim Sardjoe van de NPS.

Volgens de procedures in de wet, moet het CHS uiterlijk dinsdag bepalen wie de personen zijn die verkozen verklaard zullen worden. Paul Somohardjo, voorzitter van de PL, stelt dat de wet duidelijk is. "Het is niet de vraag wie moet vaststellen dat Sapoen en Chitan teruggeroepen zijn. De partij heeft op basis van de wet en volgens inzichten die uit de vorige rechtszaak naar voren gekomen zijn, Sapoen en Chitan opnieuw teruggeroepen. Als CHS niet in actie komt, zal er ook een rechtszaak aanhangig worden gemaakt.

Aan Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons is gevraagd om Sapoen en Chitan de toegang tot het parlement te ontzeggen. Dit is niet gebeurd. Het tweetal heeft normaal deelgenomen aan de huishoudelijke vergadering die donderdag is gehouden. Somohardjo zegt weer naar de rechter te zullen gaan, nu Simons deze zaak weer naast zich neergelegd heeft.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May