Jeugdparlement brengt bezoek aan getroffen scholen
25 Jul 2015, 06:12
foto
De delegatie van het Nationaal Jeugdparlement in gesprek met directeur Erwin Martodikromo van de St. Bernadetteschool.


Het Nationaal Jeugdparlement heeft vrijdag een bezoek gebracht aan de scholen die getroffen zijn door de rukwinden. Het gaat om de scholen Miranda Lyceum, St. Bernadetteschool en Sint Thomas van Aquinoschool. "Als jeugdvertegenwoordigers leven wij mee met de slachtoffers van de rukwinden, in het bijzonder de scholen," zegt Priya Sital, voorzitter van het Jeugdparlement.

De jeugdparlementariërs zijn blij met de snelle ingreep van de ministeries van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Openbare werken en andere autoriteiten. "De scholen verkeren momenteel in een moeilijke situatie, maar dit heeft de scholieren niet gedemotiveerd. Zij zetten zich in om de herexamens en de repetities af te ronden. We wensen de leerlingen heel veel succes en vragen bij deze om zich sterk te houden en door te blijven zetten," stelt Sital.

Klimaatverandering is een van de meest dreigende problemen in de wereld, meent het Jeugdparlement. "Ook in ons gezegend land zijn de effecten nu te merken. Echter is het Jeugdparlement van mening dat voorkomen beter is dan genezen. Er moet nagegaan worden hoe we ons milieu kunnen beschermen, want het kon erger zijn geweest."

Gepleit wordt voor voorlichtingsprogramma's, zodat de gemeenschap kan worden geïnformeerd hoe te handelen indien zo een natuurramp zich weer voordoet. "Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn, zodat men niet in paniek raakt en de juiste besluiten neemt. De jeugdvertegenwoordigers zullen nagaan op welke wijze zij een bijdrage kunnen leveren ter ondersteuning van de slachtoffers.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May