Ouderparticipatie leidt tot betere schoolresultaten
24 Jul 2015, 21:45
foto
De bijeenkomst van de Ouderparticipatie Stimulerende Unit (OSU) met schoolleiders. (Foto: MinowC)


Ouderparticipatie moet op landelijk niveau geschieden. De Ouderparticipatie Stimulerende Unit (OSU) van het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (MinowC) heeft deze week met schoolleiders van tien scholen gesproken over manieren waarop de scholen ouders en verzorgers kunnen betrekken bij het schoolgebeuren. Als ouders participeren kan het werk van de leerkrachten ondersteund worden, meent de OSU.

Het opzetten van oudercommissies op elke school is een mogelijkheid die Yuro Dipotaroeno, onderdirecteur van de Ontwikkelingsdienst van het ministerie heeft besproken met de schoolleiders. Ouders en verzorgers kunnen via de oudercommissies meedenken en meehelpen. Er is geen wet die ouderparticipatie verplicht en Dipotaroeno hoopt dat ouders en schoolleiders meewerken aan het installeren van de commissies. De brainstormsessie is een eerste stap naar dit doel.

Magda van Hemert- Indiaan, voorzitter van de oudercommissie van OS Clevia, zegt dat ouderparticipatie ervoor zorgt dat ouders op de hoogte blijven over de laatste ontwikkelingen op de scholen. Dit is nodig door het vernieuwingsproces binnen het onderwijs. Als ouders participeren, kan er gemakkelijker ontdekt worden wie de zwakke leerkrachten en leerlingen zijn, zodat er daarop ingespeeld kan worden, meent Hemert- Indiaan. Zij zegt dat vanaf de oprichting van de oudercommissie op OS Clevia in 2011, de resultaten steeds beter zijn geworden. Ouderparticipatie zorgt niet alleen voor betere prestaties, maar ook voor de ondersteuning als er een tekort is aan schoolmateriaal, geeft zij aan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May