Veroordeelde na een dag op vrije voeten
23 Jul 2015, 22:17
foto


Wilgo B. mag nog een dagje zitten in het cellenhuis. Rechter Marie Mettendaf veroordeelde hem vandaag voor drugsbezit tot zes maanden celstraf, waarvan vijf voorwaardelijk, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een geldboete van SRD 150. In juni werd de veroordeelde tijdens een politiecontrole betrapt met enkele pakjes marihuana in zijn bezit, met een gewicht van 195 gram.

Wilgo B. verklaarde dat de drugs voor eigen gebruik waren en dat hij het spul reeds 13 jaren gebruikt. Hij is gouddelver en wilde de drugs niet in het kamp achterlaten, omdat hij bang was dat die gestolen zouden worden. De rechter merkte op dat het bezit van drugs wettig en overtuigend bewezen is. Of de verpakte drugs voor verkoop bestemd was, is niet bewezen. Zij noemde het feit zeer ernstig.

Mettendaf benadrukte dat het bezit van drugs verboden is en dat de veroordeelde hiervan op de hoogte was. De veroordeelde is voor het eerst in aanraking met de justitie gekomen en heeft een goede proceshouding gehad. Officier van justitie, Reshmi Rathipal, had een celstraf van zes maanden waarvan vier voorwaardelijk en een geldboete van SRD150 geëist.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May