Sapoen: PL-voorzitter heeft eigen fractie samengesteld
24 Jul 2015, 00:01
foto
Raymond Sapoen


De voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo, heeft zijn eigen fractie samengesteld. Raymond Sapoen, ondervoorzitter van de partij en hoofdbestuurslid Diepakkoemar Chitan, zijn uit de fractie gelaten. In een schrijven aan Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons is meegedeeld dat de fractie van PL bestaat uit fractieleider Paul Somohardjo, William Waidoe en Ingrid Karta-Bink.

Sapoen om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hiervoor de aandacht van de parlementsvoorzitter is gevraagd. Sapoen merkt op dat PL de fractie samengesteld heeft. "Wij hebben geen officiële mededeling gedaan aan de Assembleevoorzitter dat wij uit de fractie van PL zijn gestapt," stelt Sapoen.

De fracties worden samengesteld op basis van artikel 11 van het Reglement van Orde van De Nationale Assemblee. Hierin staat: De leden die gekozen zijn op lijsten boven welke dezelfde naam of aanduiding van een politieke groepering geplaatst is, worden bij de opening van de eerste vergadering na verkiezingen als één fractie beschouwd. Is onder een lijstnummer slechts één lid verkozen, dan wordt dit lid als een afzonderlijke fractie beschouwd. Van veranderingen welke na de opening van de bedoelde vergadering in de samenstelling van een fractie optreden doet deze fractie mededeling aan de voorzitter. Elke fractie doet van de samenstelling van haar bestuur mededeling aan de voorzitter.

Sapoen meent dat technisch gezien hij en Chitan gewoon V7-parlementariërs zijn. Dit zal nog nader worden uitgezocht. Wat Sapoen en Chitan zullen doen, moeten ze nog bepalen. "Wij zullen een brief hierover schrijven aan de Assembleevoorzitter", houdt Sapoen zich op de vlakte.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May