Tweede VHP-Eid Milan voor respect elkaars culturen
23 Jul 2015, 04:48
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi spreekt de genodigden toe.


De VHP heeft woensdagavond voor de tweede keer een feestelijke 'Eid Milan' gehouden ter afsluiting van de vastenmaand Ramadan. Net als vorig jaar zijn diverse moslimorganisaties, geestelijken, politieke leiders en anderen uitgenodigd voor deze bijeenkomst. VHP-voorzitter Chan Santokhi stond stil bij de bedoeling van het vasten en de inspiratie om het goede te doen en het negatieve na te laten. "Hierdoor levert u een bijdrage tot verheffing van niet alleen uzelf, maar ook van de hele natie. Ik heb begrepen dat er niet-moslims zijn, die uit solidariteit met u ook hebben gevast, sommigen enkele dagen en sommigen de hele maand," zei Santokhi.

Hij haalde aan dat Suriname een multiculturele samenleving is, waar wij allen respect hebben voor elkaars culturen, zodat wij werkelijk één natie kunnen zijn.
De VHP heeft enkele jaren geleden besloten om meer dan voorheen, niet alleen deel te nemen aan religieuze activiteiten, maar die ook te stimuleren.
"Wij participeren in culturele activiteiten, sportactiviteiten en ook religieuze activiteiten. Wij zijn meer dan een politieke partij. Vandaar ook het initiatief om de Eid Milan te organiseren. Wij zijn enkele jaren geleden begonnen met Iftar bijeenkomsten. Dit werd in de gemeenschap als heel positief ervaren, maar werd ook de suggestie gedaan om een Eid Milan te organiseren opdat een groter publiek daaraan kon deelnemen", zei de VHP-voorzitter.

Het doel van deze bijeenkomst is meervoudig, legt de VHP voorzitter uit. "Allereerst willen wij als partij stimuleren dat Eidul Fitr een meer nationaal karakter krijgt, door moslims en niet-moslims, ongeacht hun politieke of religieuze achtergrond bij elkaar te brengen, en met elkaar ontspannen bezig te zijn in een sfeer van harmonie en verdraagzaamheid. Dat versterkt de eenheid van ons volk en mogelijk, stimuleert het misschien sommigen om zich meer te verdiepen in elkaars culturele en religieuze achtergrond. Een tweede reden is dat wij als partij u allen willen bedanken voor de voorbeeldige wijze waarop u heeft deelgenomen aan de verkiezingen en de steun, die wij als partij hebben mogen ontvangen van de verschillende geledingen uit de samenleving."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May