Bestuur VRTS met als voorzitter Lall Mohamed, herkozen
23 Jul 2015, 03:36
foto
Anwar Lall Mohamed, voorzitter VRTS.


Anwar Lall Mohamed, directeur van Sky Radio & TV, is herkozen als voorzitter van de Vereniging van Radio- en Televisiebedrijven in Suriname (VRTS). Ook de andere bestuursleden zullen nog twee jaar aanzitten. Er was één kandidatenlijst.

Het bestuur heeft de ledenvergadering meegedeeld dat de goedgekeurde wijziging van de Wet Auteursrecht intussen gepubliceerd is in het Staatsblad. Dit houdt in dat Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur) niet meer als bemiddelingsbureau kan optreden. Stichtingen mogen deze functie niet meer vervullen. Het VRTS-bestuur is gemachtigd om de ontwikkelingen rond een nieuwe op te richten auteursrechtenvereniging te ondersteunen.
Daarbij is belangrijk dat er redelijke tarieven voor het gebruik van beschermde werken zullen worden betaald en dat er een transparant en breed gedragen beleid wordt gevoerd, meldt de VRTS.

De invoering van digitale televisie zal ook in de komende bestuursperiode een belangrijk speerpunt zijn. Een aantal TV-omroepbedrijven heeft de migratie van analoge televisie naar digitale televisie al gerealiseerd, terwijl een aantal bedrijven in een vergevorderd stadium van voorbereiding verkeert om de digitale switch-over te maken.

In verband met de impact en de kosten die dit alles zal hebben voor de televisiebedrijven en de televisie-kijkers in Suriname, heeft de algemene ledenvergadering het VRTS-bestuur gevraagd deze aangelegenheid op korte termijn diepgaand met de Telecommunicatie Autoriteit Suriname te bespreken.

Naast Lall Mohamed zitten verder in het bestuur: Charel Vervuurt (Apintie Radio & TV), Faried Pierkhan (RBN Radio & TV), Enjela Kamperveen (ABC Radio & TV), Cindy Radji (Garuda Radio & TV), Werner Duttenhofer junior (Radio 10) en Gerrit Barron (BOB Moengo).
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May