Meer aandacht voor huiselijk geweld
22 Jul 2015, 22:36
foto
Carla Bakboord van het WRC overhandigt minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken het boekwerk 'Vandaag slachtoffer, morgen dader?'


Carla Bakboord, voorzitter van het Women Rights Centre (WRC) heeft vandaag minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken (Biza) het boekwerk ‘Vandaag slachtoffer, morgen dader?’ overhandigd. Het boek over huiselijk geweld, is een bundeling van de thema's en discussies bij de voorlichtingssessies van het project Interventie Huiselijk Geweld voor Jongeren in november 2014.

Het boek is bestemd als voorlichtingsmateriaal voor jongeren. “Onze wens is dat men zich optimaal gaat inzetten voor harmonie, liefde en vrede in de familie, in stad en district, en in het binnenland”, zegt Bakboord. Het jongerenproject was georganiseerd voor jongeren van verschillende denominaties. Tien geestelijke leiders hebben vanuit hun religieuze waarden, de jongeren voorgelicht.

Bakboord noemde de input tijdens de sessies van 2014 heel goed. Ze zegt blij te zijn dat het onderwerp huiselijk geweld nu meer aandacht krijgt. De brochure met voorlichtingsmateriaal zal op een later tijdstip aan de ministeries van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en van Volksgezondheid worden aangeboden. Leilis was ingenomen met het boekwerk en zegt dat Biza waar nodig nog meer zal bijdragen om huiselijk geweld verder terug te dringen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May