Lening voor getroffenen noodweer
22 Jul 2015, 14:35
foto
NCCR-coördinator Jerry Slijngard, minister Rabin Parmessar van OW, dc Jerry Miranda en waarnemend directeur EBS, Willy Duiker op de persconferentie. (Foto: Raoul Lith)


De mensen die getroffen zijn door de rukwinden van gisteren kunnen maximaal SRD 15.000 lenen tegen een rente van 5%. Dat is één van de eerste concrete besluiten die president Desi Bouterse heeft genomen na het noodweer gisteren.

De lening wordt verstrekt via de Surinaamse Postspaarbank (SPSB). Personen die gebruik willen maken van deze faciliteit, moeten zich registeren bij NCCR in het gebouw van het ministerie van Defensie aan de Kwattaweg. De registratie is noodzakelijk om de lening te krijgen. Er kan dag en nacht worden gebeld naar het telefoonnummer 520840. De beller moet aanhouden, omdat het gesprek wordt doorgeschakeld. Door de week kan tijdens werkuren worden gebeld naar het nummer 426416.

Tot op dit moment heeft het NCCR 60-70 huizen en gebouwen die zijn beschadigd. De meeste meldingen komen van Zorg en Hoop, Kwatta, Zonnebloemstraat en Abra Broki. Ook uit Commewijne komen er meldingen van schade door het noodweer. Er zijn gisteren windsnelheden gemeten tussen de 70 en 100 km/u; dus net geen orkaan dat windsnelheden meet vanaf 120km/u. De NCCR-autoriteiten geven aan dat het gisteren ging om een windhoos en omdat het een klein bewoond gebied heeft getroffen, is de schade groot. “Dit weerstype is in de komende tijd nog te verwachten,” klonk het op een persconferentie op het ministerie van Openbare Werken.

Alle diensten die te maken hebben met de rampenbestrijding zijn bijeen op een persconferentie. Districtscommissaris Jerry Miranda die de hulpverlening vanuit de ministeries van Justitie en Politie en Defensie coördineert, was aan het woord toen de stroomvoorziening uitviel. De bijeenkomst is even onderbroken, maar daarna voortgegaan zonder stroom.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May