Ruim 35 huizen en 2 schoolgebouwen beschadigd
22 Jul 2015, 00:01
foto
Dekzeilen worden verstrekt aan mensen die getroffen zijn door het natuurgeweld.


Ongeveer 35 huizen en twee schoolgebouwen zijn beschadigd door de hevige rukwinden gistermiddag. Dit wijst de registratie tot nu toe uit die gedaan is door het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) en het districtscommissariaat Paramaribo zuidwest. NCCR en het commissariaat zijn nog steeds in het veld bezig.

Coördinator van het NCCR, kolonel Jerry Slijngard, deelt Starnieuws zojuist mee dat voor zover bekend vier personen behandeld zijn door Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Een gewonde is met de ambulance vervoerd naar de SEH. Een persoon die hyperventileerde is door Slijngard voor medische behandeling naar SEH gestuurd. NCCR heeft nog geen officiële rapportage gekregen van het ziekenhuis.

Behalve Zorg en Hoop, zijn er ook andere plekken waar daken van huizen zijn beschadigd. In verschillende ploegen wordt er gewerkt om alles in kaart te brengen, zegt Slijngard. Hij merkt op dat er niet eerder zo een schade in Paramaribo is veroorzaakt door rukwinden. De ravage is enorm. Hij moet van de Meteorologische Dienst informatie krijgen over de windsnelheden die gemeten zijn.

NCCR is samen met het districtscommissariaat en andere diensten bezig met noodmaatregelen. Er worden dekzeilen versterkt aan getroffenen. Door de enorme hoeveelheid regen die is gevallen, zijn veel spullen van de mensen beschadigd. Losgeraakte dakplaten zijn ook op auto's terechtgekomen. Nadat de inventarisatie rond is, zullen in de ochtend verdere besluiten worden genomen. De Bernadetteschool en Miranda Lyceum zijn woensdag gesloten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May