Regionale voorleeswedstrijden beginnen vandaag
20 Jul 2015, 05:37
foto
Op 22 plaatsen zit een jury om te luisteren naar de voorleeskampioenen van Suriname.


Voorgelezen worden is vaak de eerste kennismaking met boeken en met lezen. Wie veel voorgelezen wordt, gaat vanzelf van lezen houden en wie van lezen houdt heeft een voorsprong. Want ‘wie veel leest, die weet veel’! Onder de slogan ‘Voor Suriname een feest, als elk kind leest! zullen honderden voorleeskampioenen vanaf vandaag hun school vertegenwoordigen bij de voorleeswedstrijden in regionaal verband.

De basisscholen hebben in de afgelopen weken hun schoolkampioenen bepaald en vanaf vandaag zal blijken welke kinderen de regiokampioenen zijn. De jury let er vooral op dat het verhaal beeldend en spannend wordt voorgelezen en dat de voorlezer contact heeft met het publiek. Woorden moeten goed worden uitgesproken en het verhaal moet duidelijk te verstaan zijn. Met dit project wordt geprobeerd het voorlezen te stimuleren.

Stichting Projekten en de Nederlandse Taalunie houden de voorleeskampioenschappen al drie jaar. Op 22 plaatsen, van Nickerie tot Marowijne en in vijf regio’s in Paramaribo worden tot en met donderdag 23 juli de regiokampioenschappen gehouden. Uit alle deelnemende kampioenen worden regiokampioenen gekozen, in totaal 44. De regiokampioenen krijgen aan het eind, op vrijdag 7 augustus, een educatieve dagtocht in Paramaribo.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May