Warme Bakker met Fernandes Bread Box in Guyana
18 Jul 2015, 13:58
foto
De eerste regionale franchise ‘Fernandes Bread Box’ is vandaag geopend in Guyana. Foto’s Fernandes Bakkerij.


Fernandes Bakkerij heeft vandaag haar eerste regionale Warme Bakker in Guyana geopend. ‘Fernandes Bread Box’, is volgens het franchise model opgezet. “Wij willen lokale ondernemers de mogelijkheid geven om zo een winkel te kopen en runnen”, zegt directeur Kurt van Essen vanuit Guyana aan Starnieuws. “Fernandes wil een regionale speler worden en dit past binnen die strategie.”

De grand opening van Fernandes Bread Box, volgt na de soft opening een maand geleden. Het assortiment bestaat uit hartige snacks, bake-off brood, bollen, banket, bruin brood, roti & wraps, ice cream en Fernandes snacks. De producten worden voorlopig nog in Suriname geproduceerd en via het frozen concept geëxporteerd naar Guyana. Ter plekke wordt het vers afgebakken. “De mensen in Guyana zijn erg blij met wat nieuwe en andere type producten. Onze kwaliteit, smaak en diversiteit zijn de grootste kracht op basis waarvan wij ons onderscheiden.”

De prijzen in Guyana verschillen met die in Suriname. “Aan de hand van het type product inclusief alle exportkosten in relatie tot de concurrerende producten op de markt, worden de prijzen bepaald.” Fernandes Bakkerij die ISO 22000 is gecertificeerd, zal zich ook in Guyana aan de kwaliteit en voedselveiligheid houden. Op regelmatige basis zullen vanuit Paramaribo in Guyana audits worden uitgevoerd en processen waar nodig worden bijgesteld, geeft Van Essen aan. Hij sluit het niet uit dat in de toekomst ook typische Guyanese producten gemaakt zullen worden.

Fernandes regionale speler
“Een van de belangrijke speerpunten binnen de vision 2020 van Fernandes is het ontwikkelen van ons bedrijf tot een regionale speler.” In dit concept past het ontwikkelen en opzetten van een aantal Warme Bakkers. Vanuit de Wholesale operatie: Fernandes Guyana Enterprise, ongeveer een jaar operationeel, is de basis gelegd voor het opzetten van deze Warme Bakker en wordt de winkel geleverd en gemonitord. De Fernandes producten worden mede gedistribueerd in het retailkanaal van de Guyanese markt. “Wij gaan de komende jaren de gehele Guyanese markt proberen te voorzien van onze geweldige Surinaamse Fernandes producten.” Hiertussen zitten ook de made-in Suriname producten zoals die van Interfood, Sishasdo sausen en Wippy pindakaas.

Het streven is om in 2015 en 2016 nog minimaal twee winkels, allen onder de franchise naam van Bread Box in ons westelijk buurland te openen. “Dit is slechts een begin van een nieuwe ‘era’ binnen het Fernandes tijdperk.” Deze nieuwe stap in de bedrijfsvoering is veelbetekenend voor de organisatie en Suriname. “Het is belangrijk om nieuwe markten te betreden om de groei verder te kunnen faciliteren. En dit levert valuta op, wat weer goed is voor de Surinaamse economie.” Fernandes exporteert al enige tijd producten naar Barbados, zoals Ice-cream. De Warme Bakker, die op 20 juli haar 52 jarig bestaan gedenkt, “is in beweging en werkt intussen al aan de volgende markt uitbreiding in een ander land”.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May