Jogi: Bouterse moet schuld bij zichzelf zoeken
18 Jul 2015, 06:23
foto
Assembleelid Mahinder Jogi (VHP)


Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) vindt dat president Desi Bouterse moet erkennen dat door het gevoerde beleid Suriname in zwaar weer terechtgekomen is. Nu moet iedereen lijden onder het verspillend beleid, stelt Jogi. Hij benadrukt tegenover Starnieuws dat in De Nationale Assemblee tijdens de vorige periode bij verschillende begrotingsbehandelingen en andere gelegenheden gewezen is op het buitensporige uitgavenbeleid. Er zijn toen geen maatregelen getroffen. En nu moet iedereen helpen nadenken.

Jogi waardeert het dat de voorzitter van de Algemene Aannemers Vereniging, Anthony Wong, onomwonden heeft gesteld dat er helemaal geen wereldcrisis op komst is. "En zeker niet een crisis zoals de wereld gekend heeft in 1929", stelt Jogi. De regering heeft het geld over de balk gegooid volgens Jogi. Er zijn zoveel onderhandse gunningen gehouden. Projecten zijn opgestart, maar niet opgeleverd. Het volk werd gouden bergen beloofd. NDP-ondervoorzitter André Misiekaba zei dat Suriname een tweede Dubai zou worden.

"De president heeft kort voor de verkiezing eerlijk gezegd dat de financiële situatie precair is. Toen hij zag dat het niet in zijn voordeel werkte, heeft hij dat geprobeerd te corrigeren. Hij zei dat de situatie niet zo ernstig is. En de dag waarop hij wordt gekozen, legt hij uit dat er een wereldcrisis op komst is en Suriname ook getroffen zal worden", stelt Jogi. Hij geeft aan dat de NDP een goede verkiezingscampagne gevoerd heeft, met misbruik van staatsmiddelen en staatsmedia. Daardoor heeft hij het volk gepakt.

Jogi vindt dat de monetaire autoriteiten niet nu moeten komen met presentaties die niets nieuws opleveren. Zij hadden volgens de politicus veel eerder aan de bel moeten trekken. "Daarvoor worden ze betaald. Toen minister Wijnerman aangegeven had dat er bezuinigd moest worden, moest zij gaan. Nu het te laat is, wordt iedereen erbij gehaald om de NDP een zachte landing te geven. Wij wisten dat na de verkiezingen orde op zaken gesteld moest worden. Wij hebben hiervoor gewaarschuwd. In plaats van de schuld erkennen, wordt een wereldcrisis voorgehouden, terwijl de president de fout bij zichzelf moet zoeken", vindt Jogi.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May