Suriname verliest met 2-1 van Barbados
17 Jul 2015, 21:50

Barbados heeft in WK-kwalificatie verband voor meisjes U-17, Suriname vanavond in eigen huis weten klein te krijgen. Na een 1-0 voorsprong voor Suriname bij de rust, won Barbados met 2-1. Een afdekkingsfout en een vrije trap deden Suriname de das om.

Suriname kende een goede start tijdens deze ontmoeting. Vroeg in de wedstrijd kwam Suriname op voorsprong. Uit een hoekschop werd de bal keurig met het hoofd door de behendige Nancy Righters tot doelpunt verwerkt:1-0 Het spel werd vooral in het centrum uitgevochten.

Suriname raakte de kluts even kwijt na ongeveer 20 minuten. De druk op de verdediging werd groter. Rianna Cyrus van Barbados brak op gegeven moment goed door. Met een schot op het doel probeerde ze de gelijkmaker in te krijgen, maar doelvrouw Tisha Tolud stond goed op haar plek en keerde het schot. Gaandeweg het einde van deze helft kwam er weer evenwicht in het spel.

Vroeg in de tweede helft kreeg Suriname zijn eerste doelpunt tegen. Uit een hoekschop, waarbij de nationale verdediging slabakte, kon Felicia Davis van Barbados de gelijkmaker inkoppen.
Uit een vrije trap van Shaunte Carrington leek het gedaan voor Suriname. De doelvrouw Tolud was niet op de juiste positie en de bal verdween in het net: 2-1. Suriname zette hierna alles op alles maar de verdediging van Barbados was goed gesloten.

Met het verlies van Suriname gaat Jamaica in deze poule aan kop met 6 punten. Eerder op de avond wonnen de Jamaicanen met maar liefst 14-0 van St.Lucia. Suriname staat nu op de tweede plaats ondanks het verlies tegen Barbados. De eerste wedstrijd tegen St. Lucia won Suriname met 5-0. Zondag worden de wedstrijden in deze poule afgerond. Suriname komt dan uit tegen Jamaica en Barbados neemt het dan op tegen St.Lucia.