Kernleden PL willen vervroegde verkiezingen
18 Jul 2015, 02:36
foto


Een groot aantal kernen van Pertjajah Luhur (PL) spreekt zijn ernstige afkeuring uit over de wijze van terugroepen van de parlementariërs Raymond Sapoen en Dieppakkumar Chitan. Zij vinden dat de handelwijze van partijvoorzitter Paul Somohardjo een "grove minachting is voor de stem van partijleden", zeggen ondersteuners. Om de partij te behoeden voor verdere afbraak, vragen de ondersteuners van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging aan Somohardjo "om de eer aan zichzelf te houden en zo spoedig mogelijk vervroegde verkiezingen uit te schrijven".


De kernleden vinden dat kiezers op Sapoen en Chitan gestemd hebben in de hoop op een goede uitgangspositie van PL bij het realiseren van de nationale ontwikkeling en om het bevlekte blazoen van de partij gezamenlijk te verschonen.
"Het op eigen initiatief genomen besluit van de heer Somohardjo om de plaats van beide parlementariërs af te staan aan andere politieke partijen, onderstreept nog meer zijn minachting voor én de partij én de kiezers die op Pertjajah Luhur hebben gestemd. Wij ervaren het als een scherpe dolksteek die een vader geeft aan zijn eigen kinderen die streven naar verbetering", stellen de ondersteuners in een verklaring.

Zij zeggen het heilloze pad van wraak en rancune dat de partijvoorzitter is opgegaan, te betreuren. Zij vinden dat Somohardjo zich laat leiden door persoonlijk belang en volledig voorbij gaat aan het grotere belang van de partij. Het zal volgens hen onvermijdelijk leiden tot een totale afgang van de partij.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May