Vier jaar cel voor ontucht met jongens
16 Jul 2015, 16:46
foto


Stanley H. heeft een celstraf van vier jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht opgelegd gekregen van rechter Sieglien Wijnhard op de rechtszitting van donderdag. De veroordeelde zou twee minderjarige jongens misbruikt hebben. De rechter voerde aan dat de jongens voor genezing onder de hoede van de veroordeelde waren geplaatst. De man heeft het vertrouwen van de familie en de jongens geschaad.


Hij heeft hen lichamelijk en geestelijk misbruikt, hetgeen een zeer ernstige feit is. Wijnhard legde de straf conform de eis van officier van justitie, Claudia Bruining, op. De verdachte zou de slachtoffers hebben voorgehouden dat hij de geesten zou verwijderen en dat ze moesten meewerken. De verdachte staat bekend als een alternatieve geneesheer. Stanley H. ontkende dat hij seksuele handelingen heeft gepleegd. Hij beweerde dat hij slechts het geslachtsdeel van de jongens heeft aangeraakt. Een van de jongens woonde bij hem in en de andere was door zijn moeder voor behandeling naar hem gestuurd. De jongen had geestelijke problemen. Zijn moeder betaalde de verdachte SRD 4.000 voor de behandeling. Na de verkrachting mochten de jongens met niemand over het feit praten. Toen één van de slachtoffers erover sprak met zijn leerkracht, begon de zaak te rollen.

Het andere slachtoffer vertelde dat hij drie keer in de week werd misbruikt. Hij werd ’s avonds laat wakker geschud om misbruikt te worden. Bij de politie had Stanley H. verklaard dat hij de jongens had betrapt op het kijken naar pornofilms. Zo kwam hij in de verleiding om hen aan te raken en met ze te flirten.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May